Tentang Ulun

Assalamualaikum. wr. wb
Perkenalkan….Ulun Admin (nang beisian blog ini)
Ngaran : Muhammad Anton Ciptady, SP
Gawean : Swasta
alamat : Jalan kesehatan no.40 Kandangan (belakang rumah sakit)
Telp..0517 550 4157 (Flexy)

Blog ini ulun buat agar masyarakat Kandangan bisa berkomentar gasan kemajuan kandangan kita jua….
tulis napa haja nang pian ketuju asal jangan menyakiti orang lain, gunakan kata-kata nang halus dan baik. Mun handak memasang iklan silahkan hubungi ulun.

Wassalamualaikum. wr. wb

Responses

  1. salam ulun urang banjar jua nah😆

  2. ini web ulun http://bisnisinvestasi.wordpress.com/
    pian asli dai banjar lah

  3. hahaa…asli kandangan. di banjar dimanapian/

  4. wah, parak rumahkah pian lawan mulkan servis HP…salam kenal lah..ulun di parincahan

  5. dadan! aku sudah mengunjungi blog sampean, tapi ngalih banar untuk memuat comentar (kada tetamu link nya) mending gabung ke wordpress aja hehee. salam kenal juga. kalau ke wada mulkan, mampir ja.

  6. umpat basinggah nah…
    nyaman banar rasanya mun tadapat wan kakawanan banua saurang…

    ulun kandangan jua nah…

    di batang kulur…

  7. hahaha..umpatai jua lah bkasak..uln sdh mengunjungi blog2 buhn sampen..mudahan bermanfaat gen banua kita…perkenalkan uln Yudha,msh kuliah,Fak Hukum UII jogja…salam sebarataan

  8. Salam juga buat anak-anak Jogja, jaga nama baik kandangan

  9. kalo ulun mahasiswa lokal aja nah, di banjarbaru..

  10. ass,
    umpat jua la…perkenalkan, ulun sama lawan sarmel

  11. pna masing2 nya ba cu’ur_ Ulun napa am nah_

    Sorang kah yang ma isi halaman download tuh_ apa2 yg parlu. kaina kucariakan_

    Blau__ Blau__ Blau__

  12. ayuha yu ai. isiakan ja. hehee

  13. dangsanak, aku baulah blog hanyar nah di http://dadans-photography.blogspot.com/

    mudahan kawa mengenalakan keindahan kandangan ke dunia luar…

    thanks dahulu

  14. liwar banar buhannya nech_ masing-masingnya baisi an blog_ bila kada auran n ada waktu silahkan jua datang karumahku_
    alamat nya klik haja disini [url=http://my.opera.com/why9933/blog]utuh darita[/url]

  15. salam kenal dingsanak urang kandangan jua nah, kunjungi blog saya di taufik79.wordpress.com.

  16. Amun ada baisian lagu-lagu banjar (mp3), tolong dishare pang. Kami rindu nang dibanua urang nih (Pontianak).

  17. napa neh, pna kada di update lagi, sibuk banar kah wayah ne,

  18. Rencana ada diklatpim Pemda HSS di Kandangan, Oktober 2008 ini. Saya konsultan Diklat. Saya ingin menawarkan kerjasama dengan rekan-rekan Kandangan yang ingin nambah penghasilan dengan cara membantu saya. syarat bisa komputer dan internet. Partner saya nanti bertugas menawarkan jasa saya ke BKD. lebih jelasnya hub saya 085640755789 atau kirim email tanggapan di email saya mobilecons@yahoo.com

  19. nTon… kami baulah blog jua sudah… ilangi lah di sini nah http://www.sbh-kandangan.co.cc/

  20. tuntung jua ton ai nah sorang baula blog. datangi akan lah, tp masih kosong pang nah. kada bisa maisi :)) sabar ai nah…

  21. Kawan Surveyan ada tuch

  22. dikandangan jua kah??
    aku diwasah.
    salam kenal bos lah.
    http://www.kawasah.co.cc

  23. blog walking from banjar

  24. wew, umpat bajuuk nah hehehhee
    orang sei baru umpat bakasak jua kada apa – apa klo salam buat kakawanan orang kandangan barataan org sei baru/ taniran selatan mohon diri… hehehhe bye

    Salam kenal juga, Taniran? Hehee parak paurutan kah?

  25. Assalamualaikum…. ulun umpat bailang jua… boleh hai leh ? salam kenal untuk blogger kandangan dan sekitarnya… jar ti blogger pahuluan hendak kopdar hari kamis, boleh lah ulun umpat jua ?

    Silahkan kalau mau gabung, silahkan juga hadir ke acara kopi darat hari kamis. Ditunggu

  26. sudah aku masukin nah.
    kemaren aku lupa walai. he.he….

    Hehee….
    Nah Sudah Sip tu…

  27. Oi bubuhan seberataan, mun pian ke samarinda bejejalanan, ingati singgah ke wadah ulun lah. Kena ulun olahkan Soto Banjar andalan peninian kita.

    Wassalam, bedapat lagi kena lah.

    Alhamdulillah ada yang mambawai… Tiketnya pang kaya apa? ditanggung kah?

  28. alhamdulillah, ternyata banyak orang kandangan nang jadi blogger…. rasa banyak bekawan nah….

    Saya sudah pindah rumah pak ke http://antonciptady.org
    Dan alangkah baiknya kalau bapak berkunjung kesana dan bergabung bersama saya menjadi anggota komunitas blogger pahuluan., Ditunggu kunjungannya.

  29. sorry bangat nah hanyar kawa ma internet pulang.. jaringan putus. ne gen di warnet..
    salam kenal nah gasan barataan..

  30. Basampuk dapuuur qt Ton-ai!

    • Siapa Yo???

  31. salam knl z gasan buhan kandangan

  32. Ouiii ton, ada blog jua situ lah,hehe…

  33. Pokokx qt basampuk dapur tupang!
    Mun ada info hangat seputar jln kesehatan bahabar lah. Aq rutin hj jua manjinguki blog kakawanan di banua.

  34. Uii uln orang kandangan jua nah. slam kenal walai. mun kada aur kena baelang ke http://www.gambah.co.cc, tapi masih kacau pang lagi.hehehehe

  35. Salam kenal dari ulun dari banua subarang….. Batu Pahat, Johor, Malaysia. Banjar kelahiran di Malaysia… paninian asal di Kandangan dan Barabai. Terima kasih kerana menjawab pangillan talipon ulun malam tadi. Ulun udah sms nama Skype ulun. Sampai jumpa..

  36. Salam kenal dari ulun dari banua subarang….. Batu Pahat, Johor, Malaysia. Banjar kelahiran di Malaysia… paninian asal di Kandangan dan Barabai. Terima kasih kerana menjawab pangillan talipon ulun malam tadi. Ulun udah sms nama Skype ulun. Sampai jumpa..

  37. arai.. rasanya bisa malihat bubuhan kandangan, kami Orang banua nang madam ka sangatta kutai timur, salam kenallah, amunada waktu handak bajalanan k sangatta, hub aq siapa tau ada nang bisadi bantu.. sms/telp ke 081 34 81 0 8181 atau ke flexi 05495517232…. tangkiyu julak..kai..

  38. nah, salam kanal haja nah…
    aku rahmat urang kandagan jua_
    mampir k blog aku lah

  39. SALAM KANAL BARATAAN JUA NAH..DARI URANG BAMBAN.! RAMI NAH MUN TAKUMPULAN KAYA NIA..

  40. Assalamulaikum Ulun kandangan jua cingai!!!
    tapi wayah hini ulun bagana di Berau Kal-tim, dahulu ulun tinggal di kaliring, alumni SMEA Kandangan tahun 2002, pas ulun googling tadapat blog pian!!!!! salam kenal haja. Salam kenal!!! Mudah-mudahan kaena ulun bulik ka kandangan kita batamuan!!!

  41. ulun handak jua kakandangan terutama ka gambah lawan ka padangbatung alias tumpahan, salam semua lawan bubuhan dangsanak barataan… dr paser

  42. ass.wr wb.
    salam kenal sabarataan..ulun org kandangan jua lawas pang kada bulik..paling satahun sakali..rasanya lawas kada makan katupat kandangan ta liur tu pang. di kandangan katupat yg paling nyaman pasti di KAGANANGAN (kada promosi pang).Kandangan wayah ini rame banar lah anak mudanya sdh pd gaul semua & kreatif.
    ok selamat & trims utk dangsanak sabarataan.
    Wasalam

  43. Umailah asyik wayah ne mblog saurang kd ingat lg kalo wan proyek leh.. tp mun sdh lelang eprocment nyaman ntonlah kt bagabung pulang. Thanks “G”

  44. kandangan kadada parubahan, mulai dahulu kaya2 itu haja, kota tuha yang panjang umur, kada ber rinkarnasi. kotanya kadada perluasan, maulak disitu2aja, padahal luasnya tanah bubuhan……,lawan potensi SDMnya mantaf…..dan IT toplah.

    • Salam kompak sabarataan…………………

    • bagusnya panderlah. lanjut gan

  45. salam kenal z nah.. kawa ai kalo kaina umpat balajar mengelola blog. hanyar balajar nah. mun kada keberatan elangi blog ku. minta saran dan kritiknya. tq

  46. lam likuuuuuuuuuum…umpat maNcoret nah, ulun dr Kdgn jua te salam keNal salam sejahtera dan sukses sllu lah…

    terus maju blogger Kandangan….klo bisa ulah jua te community blogger banuanya

  47. KEREN …………………………………

    BY ORG KDG YG LG KUL DI STMIK BJB

    http://www.asfirehan.wordpress.com

  48. ui… umpat lewat kakawalan lah, mun ada yang katuju bajalan wan bapatualang cobai klik http://www.kentawan.wordpress.com

  49. ulun satuju atas komentar em,noor tentang kandangan, bahkan hasil poling dari kakawanan kita di salah satu blog mengatakan terbanyak kandangan kota yg buruk yg perlu banyak pembenahan , wah sungguh prihatin bagi kita semua org kandangan di perantauan,jadi timbul pertanyaan apa yg harus kita perbuat sekarang?pikiran noorrrr

  50. Alhamdulillah, mudahan blog ini dapat menjalin kekeluargaan kita, teruatama sesama buhan kandangan, amin…

  51. ROMA atau PARIS, (masih lebih indah) KANDANGAN INDAH KOTA KU MANIS. masa kecil ku ada di jl. kesehatan kandangan (Gg. Damai), mun ada habar tentang kawan masa kecil ku kaya Hidayat Rahman, Rida, Matran, Ulis, Ade, Amin, mhn sampaikan salam pada mereka.

  52. umpat gabung mamarina lah

  53. munhandak baelang datangi aku k\sirih hulu

  54. assalamualaikum nah

    umpat basinggah di blog papadaan nah, jangan kada ingat kunjungan bvalik lah :D:D:D:D

  55. aku orang Kandangan jua nech yang punya BLOG Khusus bagi software Gratis ada jua pang nang lain salam kenal lawan sampian

  56. aku orang Kandangan jua nech yang punya BLOG Khusus bagi software Gratis ada jua pang nang lain salam kenal lawan sampian http://www.seiparing.blogspot.com

  57. Salam kenal dariku urang Kandangan nang lagi bagana di Bjm. Kami di Kdg barumah tepat di sbrg ex bioskop Murni. Hanyar dtg baelang kerumah kuitan di kandangan, mambawa oleh-oleh sapat karing. he..he..he

  58. oh ya, kada ingat… mun sampat baelang, kami badiam di http://www.penuntunku.blogspot.com tarimakasih

  59. salam dari urang Kandangan nang badiam di Banjarmasin…

  60. Umpat bakajal nah di urutan 61, salam kenal z gsan samuaan urang Kandangan yg ada di mana2 kh,aq berumah d tinggiran dalam,parak langgar.Menyambung Silaturahmi di dunia maya.

  61. ulun rank kandangan zw, , , lam kenal zw nah. . . sebenarnya Iseng2 z b’ulah, maklum boan stm TKJ parlu bnr b’isi wordpress zer paguruan

  62. Lam knl wal ae, umpat manjamur situs ku lah wal http://penebarracun.xtgem.com .

  63. salam kana jua..
    ulun orang kandangan jua..
    tapi bagana di Angkinang,

  64. om..gambar profil blognya kok ada laut nya….
    bagus jua alun alun nang ada warung sasi tu nah di uplod…..hehehe….atau jamban batang jingah …hohohoho ( yag penting angle pengambilan fotonya pas…..

  65. wah kebetulan nih

  66. blog yang bagus mari dilanjut boss

  67. blog yang bagus mari dilanjut boss. ok

  68. salam jua lah….

  69. umpat chuap-chuap🙂

  70. muhun infu um soal lowongan kerja tenaga medis kesehatan di kdgn.. trima kaih


Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s

%d blogger menyukai ini: